Heracles-voorzitter Smit houdt het voor gezien: 'Toe aan nieuw leiderschap'

Heracles-voorzitter Smit houdt het voor gezien: 'Toe aan nieuw leiderschap'

10-01-2017 17:08
25

Een groot verlies voor Heracles Almelo. Voorzitter Jan Smit heeft laten weten dat hij per 1 juli 2017 stopt. De preses stond jarenlang aan het roer in Almelo en bouwde de club samen met zijn mensen vanaf de grond aan op.

'Onder de bezielende leiding van voorzitter Jan Smit is Heracles Almelo opgeklommen van de kelder van de Eerste Divisie naar een stabiele speler in de Eredivisie', schrijft de club op de website. Zo werd het Polman Stadion gebouwd en verbouwd, was Heracles de eerste club met een kunstgrasveld, werden de Almeloërs kampioen in de Eerste divisie en speelde het vanaf 2006 onafgebroken op het hoogste niveau.

Natuurlijk werd ook de bekerfinale gehaald én zelfs Europees voetbal gespeeld door Heracles. 'Heracles Almelo staat er goed op en is klaar voor de toekomst!', zei Smit op zijn nieuwjaarsspeech. 'Een goed moment voor mij om aan het einde van dit seizoen afscheid te nemen als voorzitter. Een taak die ik dan 19 jaar met veel plezier heb uitgevoerd. Heracles Almelo is toe aan nieuw leiderschap.'

'Heracles zit in mijn DNA en ik zal altijd bij de club betrokken blijven. Op afstand weest u niet bang. Op gevoel zou ik nog graag willen blijven, maar mijn verstand zegt stoppen en overdragen aan de volgende generatie', aldus Smit. Hans Bredewoud is zijn opvolger.