Ook vertreknieuws bij Utrecht: Ook daar lag een verantwoordelijkheid van mij

Ook vertreknieuws bij Utrecht: "Ook daar lag een verantwoordelijkheid van mij"

10-01-2017 18:31
3

Daar waar FC Utrecht doorgaat met trainer Erik Ten Hag, neemt het na dit seizoen afscheid van Wilco van Schaik. De algemeen directeur is toe aan een nieuwe uitdaging en gaat vertrekken.

"Ik voel zelf aan dat dit het moment is voor mij om deze beslissing te nemen", vertelt Van Schaik op de clubsite. "Er komt na bijna zes jaar weer een nieuwe periode voor FC Utrecht aan. We hebben grote stappen gemaakt en veel bereikt, waar ik mede verantwoordelijk voor ben. Maar andere doelen zijn nog niet bereikt, ook daar lag een verantwoordelijkheid van mij. Dat heb ik geëvalueerd voor mezelf en dat heeft tot deze conclusie geleid."

Van Schaik werd in september 2011 aangesteld als algemeen directeur van Utrecht en mede door zijn inbreng kreeg de club weer 'kleur', zo schrijft Utrecht. Van Schaik was tevens verantwoordelijk voor de aanstelling van Ten Hag, die binnenkort gaat verlengen bij de club. Utrecht meldt meer dan gelukkig te zijn met wat Van Schaik voor de club betekend heeft. 'Er staat weer een spelersgroep, die de ambitie mag hebben structureel in de subtop te spelen.'