Zlatan-loos Manchester United hard op weg naar finale League Cup

10-01-2017 22:53
6

Manchester United heeft een uitstekend resultaat geboekt op weg naar de finale van de League Cup. In het eerste halve finale-duel met Hull City waren de Mancunians met 2-0 te sterk dankzij goals van Juan Mata en Marouane Fellaini.

United speelde niet indrukwekkend, maar was absoluut een maat te groot voor Hull City. José Mourinho had Zlatan Ibrahimovic buiten de selectie gelaten. De Zweed kampte met lichte klachten en werd rust gegund. Ook Daley Blind mocht even uitpuffen na het zware programma rond de feestdagen.

Vroeg in de wedstrijd had United al op 1-0 moeten staan, maar Mata had het vizier niet op scherp staan. Wayne Rooney, die weer eens vanaf de start mocht meedoen, was in de tiende minuut dicht bij de openingstreffer. De aanvalsgolven bleven op het doel van Hull afkomen, maar pas in de 56ste minuut werd de ban gebroken. Een voorzet van Antonio Valencia belandde via Henrikh Mkhitaryan bij Mata: die van dichtbij binnentikte (1-0).

Het leek erop dat Hull weg kwam met een kleine nederlaag, maar vlak voor tijd zorgde Fellaini voor de tweede United-treffer. De Belg kopte behendig binnen en zorgde daardoor voor een uitstekende uitgangspositie in de return op 26 januari. De andere halve finale wordt woensdag gespeeld en gaat tussen Southampton en Liverpool.

Komende zondag is Liverpool op Old Trafford de tegenstander van United. De Premier League-wedstrijd begint om 17.00 uur.