AZ onderzoekt bijzondere aankoop: We staan er financieel nu erg goed voor

AZ onderzoekt bijzondere aankoop: "We staan er financieel nu erg goed voor"

11-01-2017 00:00
14

AZ is aan het onderzoeken of de club het AFAS Stadion kan kopen. Sinds DSB in 2010 failliet ging, is een aantal ondernemers eigendom van het stadion. AZ kijkt nu of het van die constructie af kan komen, meldt het Noordhollands Dagblad.

"We staan er financieel gezien nu erg goed voor, onder meer door de transferinkomsten van de laatste jaren", aldus Robert Eenhoorn, directeur algemene zaken, in de krant. "We zijn nu aan het kijken hoe we het geld op zó'n manier kunnen gebruiken dat we AZ tot in lengte van jaren kunnen laten presteren op het niveau dat we willen. Het kopen van het stadion is een mogelijkheid. Daarmee brengen de we de jaarlijkse lasten omlaag."

AZ zou met de koop een jaarlijkse huursom van een miljoen euro besparen. Na het faillissement van DSB werd vijftien miljoen euro voor het stadion betaald. De kopers van toen staan open voor verkoop aan AZ. "Versneld een deel aflossen van de hypotheek op het nieuwe trainingscomplex is ook een mogelijkheid. Maar wat we ook doen: we willen genoeg geld achter de hand houden om op de transfermarkt slagvaardig te kunnen blijven", besluit Eenhoorn.