'Ajax bedankt voor huurdeal met Real Madrid na 'nee' van twee jaar geleden'

'Ajax bedankt voor huurdeal met Real Madrid na 'nee' van twee jaar geleden'

11-01-2017 07:00
20

Ajax heeft Martin Odegaard bewust laten lopen. De achttienjarige Noor wordt voor anderhalf jaar verhuurd aan sc Heerenveen, zo werd deze week bekend.

Ajax leek aanvankelijk ook een kandidaat om het supertalent te huren van Real Madrid, maar was volgens De Telegraaf niet zo concreet als twee jaar geleden. Toen stelden de Amsterdammers alles in het werk om Odegaard binnen te halen. De keuze viel echter op Real Madrid, waar hij een moeizame periode achter de rug heeft.

Bij Heerenveen krijgt Odegaard de kans zijn prille carrière een impuls te geven. Ajax was ervan op de hoogte dat Odegaard verhuurd mocht worden, maar liet die mogelijkheid lopen. Hij zou zijn kans hebben gehad en bovendien lopen er genoeg middenvelders rond in Amsterdam.

Odegaard-shirts
Bij Heerenveen zijn de verwachtingen rond Odegaard hooggespannen. Niet alleen sportief, ook financieel krijgt de Friese club een enorme boost door de komst van de Noor. De Telegraaf meldt dat de Odegaard-shirts over de toonbank vliegen. "Zelfs de Ø in zijn naam kunnen wij gewoon bedrukken’’, laat een woordvoerder weten.