Advocaat stak stokje voor ADO-akkoord: Ik was klaar om terug te keren

Advocaat stak stokje voor ADO-akkoord: "Ik was klaar om terug te keren"

11-01-2017 08:02
9

Niet Zeljko Petrovic, maar Maurice Steijn leek afgelopen zomer aan de slag te gaan als trainer van ADO Den Haag. Dick Advocaat, destijds adviseur bij de eredivisionist, stuurde dat plannetje op het laatste moment in de war.

Steijn hoefde alleen nog zijn handtekening te zetten in Den Haag, waar hij begin 2014 nog was ontslagen. "Ik was klaar om terug te keren, had goede gesprekken gevoerd met beleidsbepalers en zat met commissaris Martin Jol op dezelfde lijn als waar de club naar toe moest", vertelt Steijn aan De Telegraaf.

"Tevens was er met Jol eindelijk iemand bij ADO met voetbalkennis. Iemand bij wie ik de steun voelde, die ik in mijn eerste periode miste", vervolgt de huidige trainer van VVV-Venlo. Van een terugkeer kwam het echter niet. "Op het laatst koos ADO op voorspraak van Advocaat voor Zeljko Petrovic."

Een hereniging tussen ADO en clubman Steijn is daardoor van de baan, ook toen Petrovic in het najaar onder druk kwam te staan. "Ik heb me altijd afzijdig gehouden. ADO is voorlopig een gepasseerd station. Als ik zie hoeveel vrijheid van handelen ik krijg bij VVV, dan ben ik hier prima op mijn plaats."