'Koeman pakt door: 18 miljoen voor toptalent en 10 miljoen voor lange spits'

'Koeman pakt door: 18 miljoen voor toptalent en 10 miljoen voor lange spits'

11-01-2017 08:14
2

Everton-manager Ronald Koeman is na de komst van Ademola Lookman en de verwachte komst van Morgan Schneiderlin nog niet klaar op de winterse transfermarkt. Franck Kessié en Ishak Belfodil zijn naar verluidt de volgende targets.

Dat het Everton menens is, blijkt wel uit de bedragen die door Sky Italia en Het Nieuwsblad worden genoemd. De nummer zeven van de Premier League heeft achttien miljoen euro geboden op Kessié (Atalanta Bergamo), terwijl Belfodil (Standard Luik) ongeveer tien miljoen moet kosten.

Atalanta lijkt niet van plan het bod van achttien miljoen euro op de twintigjarige Kessié te accepteren, omdat de Italiaanse club schermt met veel meer interesse. Bayern München, Juventus, Internazionale, Manchester United, Arsenal, Tottenham Hotspur, Liverpool en vooral Chelsea zijn in de race voor de veelscorende middenvelder (zes doelpunten in zestien competitieduels).

Belfodil lijkt wat dat betreft een stuk haalbaarder. De lange spits uit Algerije speelt pas sinds de zomer bij Standard Luik, maar kan voor tien miljoen euro vertrekken. Hij kan volgens Het Nieuwsblad een contract tot de zomer van 2021 tekenen bij Everton en zegt zelf geen nee tegen een Engelse transfer. Belfodil is dit seizoen goed voor tien doelpunten in 21 duels.

Lees ook: Mourinho bevestigt: 'Hij gaat meer dan waarschijnlijk naar Everton'