Update: Nederlandse aanvaller opvolger Babel: komst officieel aangekondigd

Update: Nederlandse aanvaller opvolger Babel: komst officieel aangekondigd

13-01-2017 14:30
21

Ola John staat voor een nieuwe transfer. Deportivo La Coruña staat op het punt de aanvaller, die in de eerste seizoenshelft werd verhuurd aan Wolverhampton Wanderers, over te nemen van Benfica.

Het gaat volgens lokale media om een huurdeal tussen Deportivo en Benfica. John moet in Galicië het vertrek van een andere Nederlander opvangen: Ryan Babel verkaste anderhalve week geleden naar Besiktas. Met zijn waarschijnlijke overstap naar Deportivo is de 24-jarige John toe aan zijn vierde club in een jaar tijd, na Reading, Benfica en Wolverhampton Wanderers.

In Engeland heeft John een frustrerende periode achter de rug. In totaal speelde hij slechts 27 competitieminuten voor de club die aanmoddert in de onderste regionen van het Championship. In 2012 verliet de enkelvoudig Oranje-international FC Twente voor het avontuur bij Benfica, maar dat is ondanks een hoopgevend begin mislukt. Zijn Benfica-contract loopt deze zomer af.

Update 12-01 17.30 uur: Deportivo bevestigt inmiddels dat John gaat verkassen naar La Coruna. Vrijdagochtend wordt de vleugelaanvaller medisch gekeurd in Spanje. Deportivo staat op dit moment op de vijftiende plek in de Primera Division. 

Update 13-01, 14.30 uur: Deportivo heeft de komst van Ola John, die medisch is goedgekeurd, bevestigd via de officiële kanalen. Hij speelt tot het einde van het seizoen op huurbasis voor de Spanjaarden en wordt geleend van Benfica.