Schalke-vertrek en Ajax-rentree stap dichterbij voor Huntelaar: 'We gaan praten'

Schalke-vertrek en Ajax-rentree stap dichterbij voor Huntelaar: 'We gaan praten'

11-01-2017 09:22
15

Het is zo goed als zeker dat Klaas-Jan Huntelaar aan het einde van dit seizoen vertrekt bij Schalke 04. In Duitsland wordt geconcludeerd dat zijn rol is uitgespeeld.

Schalke haalde maandag met Guido Burgstaller een nieuwe spits in huis, waardoor de perspectieven van Huntelaar nog somberder zijn geworden. Schalke beschikt ook nog over Franco di Santo en Breel Embolo. Beide aanvallers staan overigens net als Huntelaar buitenspel met een langdurige blessure.

Door alle nieuwe ontwikkelingen trekt BILD de conclusie dat Huntelaar na dit seizoen van de loonlijst wordt geschrapt. Het contract van de 33-jarige aanvaller loopt in de zomer af en niets wijst erop dat Schalke de optie om met een jaar te verlengen gaat lichten. Huntelaar strijkt in Gelsenkirchen jaarlijks zeven miljoen euro salaris op. Dat rijmt niet meer met zijn prestaties op het veld.

"We zouden graag, heel graag zien dat Huntelaar weer fit wordt voor het einde van zijn contract. Hij kan Schalke nog altijd helpen", reageert technisch directeur Christian Heidel. "Hopelijk kan hij snel weer gas geven bij onze club, maar garanties voor de toekomst kunnen we niet geven. Aan niemand, dus ook niet voor Huntelaar. Dat weet hij ook. Binnenkort gaan we praten."

Als Huntelaar daadwerkelijk vertrekt bij Schalke, dan is Ajax de belangrijkste gegadigde om hem transfervrij over te nemen. De Achterhoeker speelde van 2006 tot 2008 al in Amsterdam.