NEC hengelt back binnen: 'Ook opbouwende en aanvallende kwaliteiten'

NEC hengelt back binnen: 'Ook opbouwende en aanvallende kwaliteiten'

11-01-2017 10:29
3

De terugkeer van Lorenzo Burnet in de Eredivisie is een feit. Dinsdagmiddag meldde zijn werkgever Slovan Bratislava reeds dat de 25-jarige back op huurbasis naar Nijmegen verkast. NEC bevestigt de transfer nu. 

"Met Lorenzo halen we een oude bekende van deze competitie terug naar de Eredivisie en versterken wij ons achterin op de linksbackpositie", legt technisch manager Edwin de Kruijff uit op het digitale thuis van de eredivisionist. "Hij is een back met naast het verdedigende ook opbouwende en aanvallende kwaliteiten. Lorenzo is een ervaren speler die graag zijn minuten wil maken om zo zijn ontwikkeling hier verder door te zetten."

Hoewel NEC zelf geen details loslaat over de deal, weten Slowaakse media dat de Nijmegenaren in de zomer de optie hebben om Burnet definitief in te lijven. In mei 2016 zette de oud-speler van FC Groningen en Ajax zijn handtekening onder een driejarig contract in Bratislava. NEC had aanvankelijk de pijlen gericht op Lucas Woudenberg. De linksback mocht echter niet vertrekken uit Rotterdam

Lees ook: Burnet keert per direct terug in Eredivisie: huur met optie tot koop