NAC haalt spelmaker in huis: Stappen maken en zich ontwikkelen

NAC haalt spelmaker in huis: "Stappen maken en zich ontwikkelen"

11-01-2017 12:08
12

NAC Breda heeft de komst van Manu Garcia naar Noord-Brabant wereldkundig gemaakt. De Spaanse spelmaker wordt tot de zomer gehuurd van Manchester City. NAC heeft een samenwerkingsverband met de Premier League-grootmacht. Garcia (19) trainde al sinds afgelopen zondag mee in Breda. 

"Manu is een speler met veel potentie. Om bij Manchester City een vaste waarde te worden moet hij nog wel stappen maken en zich ontwikkelen", legt technisch manager Hans Smulders uit op de website van NAC. "We zijn blij dat de club en de speler zelf het vertrouwen hebben in NAC om zijn ontwikkeling voort te zetten in Breda. Zijn creativiteit en specifieke kwaliteiten kunnen we als aanvallende middenvelder in onze speelwijze prima gebruiken."

De selectie van NAC, dat onlangs Stijn Vreven (foto) presenteerde als nieuwe trainer, bevat momenteel al drie huurlingen uit Manchester. Garcia verlengde in december 2016 zijn contract bij The Citizens tot 2020. Een verhuurperiode bij Alavés liep de afgelopen maanden uit op een teleurstelling.