Zelfs een warming-up gaat bij hem met een drive, een beleving, niet normaal!

"Zelfs een warming-up gaat bij hem met een drive, een beleving, niet normaal!"

11-01-2017 12:30
2

De carrière van Bart Ramselaar bevindt zich momenteel in een stroomversnelling. Waar de jonge middenvelder vorig seizoen nog op het middenveld van FC Utrecht voetbalde, was hij de eerste seizoenshelft een vaste waarde op het middenveld van PSV. Het leidde zelfs tot een uitverkiezing voor Oranje.

Waar zijn shirt hangt van zijn Oranje-debuut? "In mijn appartement in Eindhoven. Mooi ingelijst", vertelt de twintigjarige Amersfoorter tegen het Algemeen Dagblad. "Nederland - België, 9 november 2016, die datum ga ik nooit meer vergeten. En vier dagen later volgde meteen ook al een basisplaats tegen Luxemburg. Ik was de jongste speler in die twee wedstrijden."

"Bij Oranje onder 19 waren bijvoorbeeld Bazoer en Riedewald van Ajax ploeggenoten. Die stonden eerder in het grote Nederlands elftal, ze ontwikkelden zich heel snel, maar ze zijn de laatste tijd niet geselecteerd. Wat dat zegt? Dat het dus niet vanzelfsprekend is om jong in Oranje te staan én er daarna ook bij te blijven. Soms vergeet ik zelf wel eens dat ik nog zo jong ben", aldus de kersvers international, die opkijkt tegen jongens als Arjen Robben en Wesley Sneijder.

"In die week van België en Luxemburg heb ik veel met hen gepraat. Het viel me op hoe zij daar voor open staan. En als je met Robben traint, komt de wereldtop binnen. Zelfs een warming-up gaat bij hem met een drive, een beleving, niet normaal! Daar prikkelt hij iedereen mee in de selectie", sluit Ramselaar af.