'Ik hoorde Van Persie bij ons zeggen dat-ie niet zo'n moeilijke jongen is'

'Ik hoorde Van Persie bij ons zeggen dat-ie niet zo'n moeilijke jongen is'

11-01-2017 13:17
11

Wilfred Genee denkt dat Robin van Persie weer geselecteerd moet worden voor het Nederlands elftal, als de ruzie met Memphis de aanleiding is geweest voor het feit dat de spits niet meer wordt geselecteerd voor Oranje. Sinds Van Persie eens ruzie had met de United-aanvaller, is hij niet meer opgeroepen door bondscoach Danny Blind.

"Ik hoorde Van Persie zeggen bij ons dat-ie niet zo'n moeilijke jongen is", zegt Genee voor de camera van Voetbal Inside. "Volgens mij kan hij best lastig zijn in een groep, en kan hij de stemming ook behoorlijk beïnvloeden." De presentator vergelijkt de situatie van Van Persie met een situatie die hij ooit zelf meemaakte.

"Ooit stapte Hans Kraay sr. bij ons op met slaande deuren. Hij heeft tegen de directie geroepen: Wilfred eruit of ik eruit. De directie zei: nou, dan gaan wij met Wilfred verder. Toen heb ik nog een keer met hem gezeten en gezegd: Hans, je hoeft mij niet aardig te vinden, je kan elkaar zelfs een klootzak vinden om een goed programma te maken. En we maken een goed programma. Dus blijf nou gewoon. Hans zei: ik vind je geen klootzak, ik vind je een enórme klootzak."

Genee vervolgt: "Veel belangrijker: je moet de beste mensen op de juiste plaats hebben en als je elkaar niet aardig vindt, dan maakt dat helemaal niet uit. Dat is de essentie van een voetbalteam ook: je hoeft elkaar niet aardig te vinden, zolang je het beste er maar uit haalt. Dat is de kern volgens mij."