Britse scout somt supertalenten op en analyseert Ajacied: 'Net een kanon'

Britse scout somt supertalenten op en analyseert Ajacied: 'Net een kanon'

11-01-2017 13:54
4

Het mag geen verrassing heten: de sensationele ontwikkeling van Ajax-spits Kasper Dolberg is ook opgevallen in Engeland. Talentenscout Neil McGuinness werd door The Daily Mail gevraagd om tien grote talenten te analyseren. De Brit is onder de indruk van Dolberg. 

"'Met zijn statistieken is het niet vreemd dat mensen op hem letten. Hij is een grote aanvaller die goed is met zijn voeten. Zijn rechtervoet lijkt wel een kanon en hij laat het al langere tijd zien in de Eredivisie. Dolberg is altijd in beweging en hij houdt ervan om bij zijn tegenstander uit de rug weg te lopen", steekt McGuinness van wal. 

In de ogen van de talentenscout kan Dolberg (19) een targetman van wereldklasse worden. "Hij kan de bal goed afschermen met zijn lichaam en kort afleggen als het elftal ervoor kiest om de lange bal te hanteren. Soms kan zijn passing nog beter, hij verliest af en toe te veel ballen. Maar je op zo'n leeftijd al hebt bereikt wat hij heeft bereikt, dan heb je een mooie toekomst voor je."

Andere talenten die genoemd worden door McGuinness zijn onder meer Julian Brandt (Bayer Leverkusen), Franck Kessié (Atalanta Bergamo) en RC Genk-aanvaller Leon Bailey.