Update: PSV'er sluit maandag aan in Rotterdam: 'Hoop me te ontwikkelen'

Update: PSV'er sluit maandag aan in Rotterdam: 'Hoop me te ontwikkelen'

14-01-2017 22:50
14

PSV-trainer Phillip Cocu vertraagt het vertrek van Jordy de Wijs naar Excelsior op huurbasis omdat het zou afhangen van een eventuele transfer van Simon Poulsen, maar coach Mitchell van der Gaag van de Rotterdammers maakt zich daar niet druk om. Hij denkt dat de deal met PSV wel tot stand gaat komen.

"We spelen in de eerste wedstrijd natuurlijk tegen PSV dus dat zal er ook wel mee te maken hebben", zegt Van der Gaag in gesprek met RTV Rijnmond. "Ze zullen vast niet wakker liggen van Excelsior, maar het speelt altijd wel mee. Je moet er een beetje doorheen prikken. Maandag wordt hij waarschijnlijk gepresenteerd."

Een andere huurling, Feyenoord-keeper Warner Hahn, heeft een basisplaats veroverd, zo maakte de Excelsior-coach bekend. "Wij wilden een aantal verbeterpunten. Daarvoor hebben we Warner Hahn gehaald. Het is niet zo dat Hahn gelijk een basisplaats heeft, maar als hij start tegen Ajax kun je er van uit gaan dat hij een week later ook tegen PSV begint", verklapte Van der Gaag.

Update 14/1 22.50: Na afloop van de clash tussen PSV en Excelsior kon De Wijs het eindelijk bevestigen. Maandag sluit hij aan bij de selectie van Excelsior. "Ik hoop me in Rotterdam te kunnen ontwikkelen en ga nu alles voor Excelsior geven", aldus de verdediger in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "In juli hoop ik me weer sterker bij PSV te melden." PSV gaat geen vervanger aantrekken, weet het dagblad.