In het kort: PSG dankt Silva, Juventus naar kwartfinale Coppa

In het kort: PSG dankt Silva, Juventus naar kwartfinale Coppa

11-01-2017 23:48
5

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

PSG dankt Silva
Paris Saint-Germain heeft zich middels een 2-0 zege op SC Bastia een ticket verschaft voor de halve finales van de Coupe de La Ligue. De doelpunten van de hoofdstedelingen kwamen op naam van Thiago Silva. De Braziliaanse verdediger maakte twee identieke doelpunten, door op aangeven van Angel di Maria twee keer raak te koppen.

Juventus moeizaam door in beker
Met pijn en moeite heeft Juventus zich geplaatst voor de kwartfinale van de Coppa Italia. De Oude Dame was in eigen huis te sterk voor Atalanta Bergamo (3-2), dat zich kranig verweerde. Doelpunten van Paulo Dybala en Mario Mandzukic brachten Juventus op een 2-0 voorsprong, maar Abdoulay Konko deed wat terug namens de bezoekers. Toen Miralem Pjanic vanaf de strafschopstip voor 3-1 had gezorgd, leek het duel beslist. Emmanuel Latte Lath zorgde echter voor een spannende slotfase, waarin Juventus wankelde en paar keer ontsnapte. De regerend landskampioen hield echter stand.

Overige uitslag:
Fiorentina - Chievo Verona 1-0

Duurste bier van Eredivisie bij Heerenveen

SC Heerenveen-fans betalen het meest voor hun biertje van alle fans van Eredivisie-clubs. Dat heeft een onderzoek van Kortingscode.nl uitgewezen. In Heerenveen in de supporter gemiddeld 11 euro kwijt voor een liter bier. Bij Go Ahead Eagles is het goedkoopste bier van de Eredivisie te vinden: daar kost een liter maar 8 euro. Feyenoord-supporters betalen 9 euro per liter, Ajax-fans 9,69 per liter en de aanhang van PSV is 10 euro kwijt voor een liter bier.

Nathan keert terug naar Arnhem
Vitesse-speler Nathan wordt door trainer Henk Fraser aan het eind van de week weer verwacht in Arnhem. Dat meldt de Gelderlander woensdag. De Braziliaan, gehuurd van Chelsea, herstelde de afgelopen week bij zijn club Chelsea van een knieblessure. De kwetsuur liep hij vorige week op tijdens het trainingskamp van Vitesse. Komend weekend kan hij nog niet in actie komen, dan spelen de Arnhemmers tegen FC Twente.

Makelele aan de slag bij Swansea
Claude Makelele gaat aan de slag bij Swansea City. De voormalig Frans international gaat de technische staf van manager Paul Clement versterken. Makelele heeft een contract tot het eind van het seizoen getekend bij de Premier League-club uit Wales. Zaterdag debuteert hij op de Swansea-bank: dan speelt de club tegen grootmacht Arsenal.

Partizan Belgrado krijgt flinke straf van UEFA
Partizan Belgrado is door de UEFA de komenden drie seizoenen uitgesloten van het spelen van Europees voetbal. De Servische club kampt volgens de Europese voetbalorganisatie met te hoge schulden. De club heeft op dit moment bijna 2,5 miljoen euro schuld bij de belastingdienst. In 2013 kreeg de club al een voorwaardelijke veroordeling, ook vanwege belastingachterstanden. Volgens de UEFA valt de straf nu zo hoog uit wegens de eerdere problemen. 

Yokohama FC verlengt met 49-jarige spits
De Japanse aanvaller Kazuyoshi Miura heeft een nieuw contract bij zijn club Yokohama FC ondertekend. Op zich natuurlijk niet zo bijzonder, maar Miura is al 49 jaar oud. De Japanner staat al sinds januari 2006 onder contract bij Yokohama en hij plakt er nu dus opnieuw een seizoen aan vast. Miura was de eerste Japanse voetballer die doorbrak in Europa. Hij speelde voor onder meer Genoa en Dinamo Zagreb.