Optimistische Van Ginkel ziet vertrouwd scenario bij PSV: 'Neem nou Ajax'

Optimistische Van Ginkel ziet vertrouwd scenario bij PSV: 'Neem nou Ajax'

11-01-2017 18:44
10

Marco van Ginkel moet met PSV in de achtervolging op Ajax en koploper Feyenoord in de tweede seizoenshelft. Dat roept herinneringen op aan vorig seizoen, toen de Eindhovenaren de middenvelder ook al huurden van Chelsea.

"Hoewel die toen op Ajax niet zo groot was als nu op Feyenoord", stelt Van Ginkel tegenover Voetbal International. "Zij staan best ver voor (acht punten op PSV, red.), maar het gat is ook weer niet onoverbrugbaar. We komen Feyenoord en Ajax nog tegen en moeten zelf onze wedstrijden gaan winnen."

"Dat Feyenoord vorig jaar zeven keer op rij verloor, was Once in a Lifetime, maar je weet het toch nooit", vervolgt Van Ginkel. "Het gat moet kleiner worden, daarmee wordt de druk op Feyenoord steeds groter. Alles begint met geloof. Als dat er is, kan alles. Neem nou Ajax, die maakten een paar jaar geleden na de winterstop wel grotere gaten ongedaan."

Van Ginkel volgde PSV de voorbije maanden op de voet. Hij kent dan ook het grote manco van voor de winterstop. "Weinig goals tegen gekregen, maar er was moeite met scoren. En dat terwijl er toch genoeg kansen werden gecreëerd. Als het een wedstrijd gebeurt, kan dat, maar als het vaker voorkomt is er misschien wat aan de hand. Wanneer we gaan scoren, kan er nog van alles gebeuren."