'Specialist' van Go Ahead Eagles onderschrijft gevaar: 'Er ontstaan groepjes'

'Specialist' van Go Ahead Eagles onderschrijft gevaar: 'Er ontstaan groepjes'

11-01-2017 19:03
1

Go Ahead Eagles wil in 2017 zo snel mogelijk de laatste plaats in de Eredivisie verlaten. Aanvoerder Sander Duits (33) gelooft in een fraaie inhaalreeks en denkt zelfs dat directe handhaving tot de mogelijkheden behoort.

"De ploegen boven ons zijn naar mijn mening niet veel beter", stelt Duits in gesprek met De Stentor. "Er is voor de winterstop geen wedstrijd geweest die we kansloos hebben verloren. Tegen Twente misschien, maar de top drie had heel veel moeite met ons. Dat geeft mij veel vertrouwen. Ik denk dat we boven de streep kunnen eindigen. Daar moeten we ook zeker voor gaan."

Duits heeft inmiddels ervaring met degradatievoetbal. Eerder vocht hij met De Graafschap, RKC Waalwijk en Go Ahead voor lijfsbehoud. De routinier is inmiddels een 'specialist'. "Daar ben ik niet trots op", lacht hij. "Het medicijn voor handhaving heb ik helaas ook nog niet gevonden. Daarvoor ben ik helaas te vaak gedegradeerd."

Duits ziet wel gelijkenissen. "Op een gegeven ontstaan er groepjes doordat bepaalde jongens vooral met zichzelf bezig zijn. Dat probeer ik nu als aanvoerder ook te vermijden. We hebben vorig jaar bij de promotie gezien wat voor moois er kan ontstaan als je voor elkaar door het vuur gaat." Go Ahead versterkte zich op huurbasis al met Pedro Chirivella, Daniel Crowley en Elvis Manu.