Feyenoord kondigt volgende stap in topsportklimaat aan: 'Belangrijkste in 10 jaar'

Feyenoord kondigt volgende stap in topsportklimaat aan: 'Belangrijkste in 10 jaar'

11-01-2017 19:25
7

Feyenoord en de gemeente Rotterdam hebben een overeenkomst bereikt over de bouw van een nieuw trainingscomplex voor het eerste elftal. Directeur Eric Gudde spreekt van 'een van de belangrijkste ontwikkelingen van de afgelopen tien jaar'.

Eind november werd al bekend dat Feyenoord van plan was een nieuw complex te laten verrijzen. De Eredivisie-koploper en de gemeente hebben nu daadwerkelijk hun handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst, waardoor de club kan gaan bouwen op het voormalige terrein van VV Hillesluis. Het complex moet voorafgaand aan het seizoen 2018/'19 klaar zijn.

"De ondertekening van deze overeenkomst is een cruciaal punt in de verdere ontwikkeling van het topsportklimaat", zei Gudde op de nieuwjaarsreceptie van Feyenoord, valt te lezen op de clubsite. "In mijn ogen is de realisatie van een nieuw trainingscomplex voor het eerste elftal en de Academy en sportclub een van de belangrijkste ontwikkelingen bij Feyenoord van de afgelopen tien jaar."

"Kwaliteit in spelers en staf hebben we al, maar pas met deze nieuwe accommodaties krijgen diezelfde spelers en stafleden eindelijk de topsportfaciliteiten die horen bij hun torenhoge ambities én die van onze club", besluit de algemeen directeur.