Van Halst over 'kind van de rekening': 'Mag nooit gebeuren bij een voetbalclub'

Van Halst over 'kind van de rekening': 'Mag nooit gebeuren bij een voetbalclub'

11-01-2017 20:25
20

Jan van Halst ziet dat FC Twente belangrijke stappen heeft gezet, maar concludeert tegelijkertijd dat de Enschedese club er nog lang niet is. Dat vertelde de algemeen directeur woensdag tijdens de nieuwjaarsreceptie van Twente.

"Veel – bijna alles – blijft in het teken staan van de financiële gezondmaking van de club", zo liet Van Halst weten, meldt RTV Oost. "Dat betekent niet dat we op andere gebieden stilzitten. De club moet op alle fronten vooruit en dus ook door met haar bedrijfsvoering. Maar wel alles onder de noemer: GEWOON doen & gewoon DOEN."

Het sportieve voert evenwel de hoofdmoot in Enschede. "Op sportief vlak ligt onze prioriteit bij het weer opbouwen van de jeugdopleiding. Die is de laatste jaren 'kind van de rekening' geworden en dat mag bij een voetbalclub eigenlijk nooit gebeuren. Bij een goede jeugdopleiding horen een goed klimaat en een goede locatie. In 2017 gaan we daar serieus naar kijken."

Financieel directeur Erik Velderman hoopt dat de gemeente Enschede een garantstelling wil verlenen. "Eigenlijk vragen wij om vertrouwen. Met die borgstelling kan FC Twente tegen marktconforme voorwaarden geld lenen, zodat de club weer een veel gezondere balans krijgt", aldus Velderman. "FC Twente heeft inmiddels aan alle voorwaarden voldaan."