'Hopelijk is het duel met Leipzig een voorbode. Voor mezelf en voor de ploeg'

'Hopelijk is het duel met Leipzig een voorbode. Voor mezelf en voor de ploeg'

11-01-2017 21:37
4

Amin Younes hoopt in de tweede seizoenshelft zijn productiviteit behoorlijk op te schroeven. De basis daarvoor legde de Ajacied in het oefenduel met RB Leipzig, waarin hij maar liefst drie keer scoorde.

Dat zijn al drie doelpunten meer dan hij in de eerste seizoenshelft maakte in de Eredivisie. "Eindelijk weer", zegt Younes tegen Voetbal International. "De eerste seizoenshelft was zwaar. Ik wilde zo graag, maar het kwam er niet uit. Het hield me bezig. Ik was chagrijnig en ging soms ook te nadrukkelijk op zoek naar die goal. Dat werkte averechts", constateert de Duitser.

"Daar heb ik deze week ook met de trainers over gesproken. Ik ben hen heel dankbaar. Ze geven me vertrouwen en ik wil het de komende periode zo graag terugbetalen met doelpunten en assists. Hopelijk is de wedstrijd tegen Leipzig een voorbode voor de rest van het seizoen. Voor mezelf en voor de ploeg."

Vreugde overheerste na de ruime overwinning op de huidige nummer twee van Duitsland. Maar in de tweede seizoenshelft moet het écht gaan gebeuren. "Daar zijn we van doordrongen", zegt Younes. "Het is leuk dat we Leipzig met 5-1 wegspelen, maar als we komende zondag niet bij PEC Zwolle winnen, hebben we daar helemaal niets aan. We weten wat ons te doen staat. Alles staat in het teken van de titel."

Zondag begint PEC Zwolle - Ajax om 14.30 uur in het IJsseldeltastadion.