Van Bronckhorst noemt Feyenoord titelkandidaat nummer één: 'De druk neemt toe'

Van Bronckhorst noemt Feyenoord titelkandidaat nummer één: 'De druk neemt toe'

11-01-2017 22:15
4

Giovanni van Bronckhorst staat voor vijf hele belangrijke maanden in zijn trainerscarrière. De trainer van Feyenoord heeft de koppositie te pakken in de Eredivisie en wil niets anders dan kampioen worden.

Of Feyenoord momenteel de grootste titelkandidaat is? "Als je naar onze positie kijkt zeker", zegt Van Bronckhorst tegen RTV Rijnmond. "We wíllen ook kampioen worden. Dat is de drive die we hebben en dat spreken we ook uit. Het belangrijkste is dat we dat laten zien. Tot nu toe hebben we dat uitstekend gedaan."

Wedden

Meer odds

"Als je bovenaan staat neemt de druk alleen maar toe", weet Van Bronckhorst uit ervaring van zijn eigen spelerscarrière. "Hoe dichterbij je komt, hoe hoger de druk wordt. Deze groep kan daar heel goed mee omgaan en zich daarvoor afsluiten. Daarom staan we waar we nu staan. Elke keer als iedereen dacht: nu gaat het fout, dan stonden we er weer."

In de vorige twee seizoenen stortte Feyenoord in in januari. Van Bronckhorst gaat ervan uit dat dat dit seizoen anders zal zijn. "Dat verwacht ik wel. Het gevoel is ook anders: vorig seizoen gingen we met een nederlaag de winterstop in. Als je dat vergelijkt met nu merk je dat je zo'n positieve week voor de winterstop meeneemt. Daar ben ik heel blij mee", besluit Van Bronckhorst.