Van den Berg de held van Reading: 'Ook hier pakt hij zijn kaartjes'

Van den Berg de held van Reading: 'Ook hier pakt hij zijn kaartjes'

11-01-2017 21:46
2

Joey van den Berg heeft zijn draai gevonden in Engeland. Volgens Brian Tevreden, technisch manager bij Reading, lopen de supporters van de Championship-club weg met de voormalige middenvelder van sc Heerenveen.

Van den Berg koos afgelopen zomer voor de club waar ook Jaap Stam (coach) en Roy Beerens onder contract staan. De middenvelder is een vaste waarde in het elftal dat in de top van het op een na hoogste Engelse niveau meedraait. "Jaap kwam met Joey. Uiteindelijk kon ik me daar wel in vinden, want Joey is het type dat wel in Engeland kan spelen. We hebben de plusjes en minnetjes naast elkaar gezet en daarna ben ik hem gaan halen. Joey is agressief, wil hard werken en heeft een goede mentaliteit", vertelt Tevreden aan VICE Sports.

"Hij pakt hier ook zijn kaartjes, maar de fans zijn helemaal gek van hem", vervolgt de technisch manager. "Ik denk dat dit een competitie is die bij hem past. Ook Roy  Beerens verbaast me tot nu toe. Hij blijft fit. Ik had laatst wel kritiek op hem dat hij meer goals moest maken. Volgens mij scoorde hij daarna meteen twee goals. Dat was een mooie respons."