'Ik bespeurde aan de hand van onze conversatie dat een verandering er niet in zat'

'Ik bespeurde aan de hand van onze conversatie dat een verandering er niet in zat'

11-01-2017 23:36
2

Voor Joop Gall is er een einde gekomen aan zijn tijd bij het Oekraïense FC Stal Kamjanske. De oud-trainer van FC Emmen en SC Veendam kwam niet meer op één lijn met de preses en heeft daardoor zijn contract laten ontbinden.

Gall had al een tijdje moeite met de werkomstandigheden bij FC Stal, dat officieel gevestigd is in het Oost-Oekraïense Dniprodzjerzjynsk, maar vanwege de bouw van een nieuw stadion in Kiev traint. Dat betekende dat Gall soms zes uur in de trein zat en grote afstanden moest overbruggen. Een onwerkbare situatie, waardoor de coach dinsdag contact opnam met de president van de club.

"Ik bespeurde aan de hand van onze conversatie al snel dat er geen verandering in de situatie was gekomen en dat dat er ook niet in zat", vertelt Gall aan het Dagblad van het Noorden. "Dat ik daar lichtelijk teleurgesteld over was, klonk wel door in ons gesprek. We hebben - ook voor ik in het vliegtuig stapte naar Nederland - al gesprekken gevoerd. We konden niet op één lijn komen. Al gauw kwam de suggestie op tafel dat het dan misschien wel beter was om het contract te ontbinden. In goed overleg hebben we aldus besloten."