Droom over terugkeer: Wie zou nou géén trainer van Ajax willen zijn?

Droom over terugkeer: "Wie zou nou géén trainer van Ajax willen zijn?"

12-01-2017 09:00
11

Sunday Oliseh droomt hardop van een baan als trainer van Ajax. De Nigeriaan debuteert vrijdag als coach in het Nederlandse profvoetbal. Hij is de kersverse coach van Fortuna Sittard.

"Wie zou nou géén trainer van Ajax willen zijn?", zegt Oliseh tegen Voetbal International. "Daar zou niemand nee tegen zeggen. Maar over dat soort ambities hoeven we het nu niet te hebben. Ik wil Fortuna Sittard vooruit helpen en daar gaat al mijn aandacht naar uit."

Wedden

Meer odds

Juist in zijn tijd als speler van Ajax kwamen zijn trainersambities tot leven. Oliseh speelde van 1997 tot 1999 in Amsterdam. "Ik weet nog goed dat een groepje spelers uit het tweede elftal met de A-selectie mocht meetrainen. Ik stond versteld van hun hoge niveau. Natuurlijk moesten ze op diverse vlakken nog stappen maken, maar op tactisch gebied konden al die jonge gasten prima mee. Dat was een direct gevolg van de manier waarop er bij Ajax wordt opgeleid."

Oliseh vervolgt: "Heel fascinerend vond ik dat. Die club is zo professioneel, van het eerste elftal tot de jongste jeugd. Ik kende natuurlijk al de grote naam van hun jeugdopleiding. Maar toen maakte ik persoonlijk mee wat het effect kan zijn van het werken volgens een goede visie. Ik heb mijn ogen en oren heel goed open gehouden in die tijd. En ik besloot dat ik na mijn spelerscarrière trainer wilde worden."

De nu 42-jarige ex-verdediger werkte als trainer eerder voor de Belgische derdeklasser Verviers en was bondscoach van Nigeria.