De Mos schrijft Ajax en PSV vol overtuiging af: Feyenoord, zonder enige twijfel

De Mos schrijft Ajax en PSV vol overtuiging af: "Feyenoord, zonder enige twijfel"

12-01-2017 10:53
24

Aad de Mos vindt het niet realistisch om te denken dat Marco van Ginkel PSV kampioen gaat maken. "Die Van Ginkel-hype is onzin", is de analist stellig in gesprek met Voetbal International.

"Hij is niet de verlosser. Het was Bryan Smeets die PSV vorig jaar kampioen maakte, niet Marco van Ginkel. Het was Frank de Boer die Arek Milik wisselde tegen De Graafschap", aldus De Mos. "Ook met Van Ginkel in de ploeg heeft PSV vorig seizoen niet alles gewonnen. Ik heb afgelopen weekend de oefenwedstrijden van PSV tegen Borussia Dortmund en SC Freiburg gezien. Mij konden ze niet overtuigen."

Over welke club dan welk kampioen wordt: "Feyenoord, zonder enige twijfel", zegt De Mos. "Het vertrouwen is groot. Van de leiding tot aan de kleedkamer, binnen de club spreekt iedereen uit dat Feyenoord dé titelkandidaat is. Ze geloven er zelf in. Dat herken ik van de succesjaren bij Ajax en PSV, toen ook daar de bepalende krachten dat in de winter durfden te zeggen. Bovendien speelt Feyenoord goed voetbal. Het is aangenaam om naar te kijken. Ze hebben op dit moment het beste elftal van Nederland en ik zie ze niet ver wegzakken."