Wonderbaarlijk nieuws rond Milik: revalidatie bijna twee keer zo snel afgerond

Wonderbaarlijk nieuws rond Milik: revalidatie bijna twee keer zo snel afgerond

12-01-2017 14:25
6

Arek Milik is wonderbaarlijk snel hersteld van de kruisbandblessure in zijn linkerknie. De spits van SSC Napoli is fit verklaard door de medische staf van de Italiaanse club.

Dat laten de club en speler donderdag via de social media-kanalen weten. Zaterdag 8 oktober van het vorige jaar raakte Milik zwaar geblesseerd. Na onderzoek bleek hij de voorste kruisband in zijn linkerknie afgescheurd te hebben. Napoli hield er rekening mee dat het seizoen voorbij was voor Milik, maar amper in het nieuwe jaar is hij alweer fit verklaard.

De revalidatie, waar normaliter minstens een half jaar voor staat, heeft Milik in nog geen vier maanden voltooid. Vanaf deze week kan hij weer met de groep trainen. Wedstrijdfit is de Pool nog niet. Daar zal de club de komende weken aan gaan werken. Vooralsnog is de boodschap echter duidelijk: 'Arek is genezen!', aldus de club op Twitter. 'Hij kan weer met de groep meetrainen. Welkom terug.'

In een interview met Radio Kiss Kiss Napoli laat de clubarts van Napoli weten dat Milik snel inzetbaar moet kunnen zijn. "Hij heeft nog wat kleine wedstrijdjes in zijn benen nodig, maar dat kan hij nu al aan. Hij moet nog wel even wennen aan fysiek contact. Vrijdag sluit hij aan bij de groep. Hij zou binnen vijftien dagen weer beschikbaar moeten zijn voor de trainer."