Terugkeer in Eredivisie door 'beesten': 'Dan weet je dat je ernaast komt te staan'

Terugkeer in Eredivisie door 'beesten': 'Dan weet je dat je ernaast komt te staan'

12-01-2017 14:56
2

Lorenzo Burnet heeft geen spijt van zijn avontuur bij Slovan Bratislava. De verdediger, die het seizoen afmaakt bij NEC, heeft dan ook nog het vertrouwen dat hij in Slowakije nog aan spelen toe kan komen.

"Ik heb nog een contract voor tweeënhalf jaar", zegt de linksachter in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dus misschien speel ik volgend jaar wel weer in Slowakije. Ik zie wel hoe het loopt. Het was ook niet zo dat ik per se weg moest. Ik speelde weinig en wilde graag minuten maken." De eerste maanden kwam de oud-speler van onder meer FC Groningen nog aan spelen toe. Dat werd echter steeds minder.

"In de Slowaakse competitie draait het spel meer om fysieke kracht. Daarom koos de trainer voor fysiek sterke jongens. Van die Slowaakse beesten. Dan weet je dat je er op een gegeven moment naast komt te staan." Doordat Burnet al een tijdje geen wedstrijd in de benen had en NEC-trainer Peter Hyballa van de harde aanpak houdt, was het even aanpoten voor de linksachter tijdens de eerste training in Nijmegen. "Dat was even pittig, ja", aldus Burnet.

NEC hervat de competitie komende zondag met een uitwedstrijd bij Willem II.