Jans: Je mag best weten dat ik het persbericht van de club heb laten aanpassen

Jans: "Je mag best weten dat ik het persbericht van de club heb laten aanpassen"

12-01-2017 20:19
9

Ron Jans kijkt met louter positieve gevoelens terug op zijn jaren in Zwolle. Onlangs maakten de trainer en zijn werkgever PEC bekend dat de samenwerking tussen beide partijen aan het einde van het huidige seizoen stopt. Sinds 2013 staat Jans (58) aan het roer bij de eredivisionist. 

Bang voor een negatief effect, nu hij middenin het seizoen bekend heeft gemaakt dat hij afzwaait, is Jans niet. Bij andere clubs pakte dergelijk nieuws vaak slecht uit. "Is daar wetenschappelijk bewijs voor? Ik heb dit twee keer eerder meegemaakt: bij sc Heerenveen en FC Groningen", countert Jans in Voetbal International. 

"In Friesland beleefden we vervolgens het beste half jaar onder mijn leiding, in Groningen ging het oké. Ik ben nergens bang voor. Integendeel, misschien gaan we allemaal wel harder lopen. Al is het alleen maar om op een juiste manier af te sluiten."

Jans wil in stijl eindigen met PEC. "Zeker. Je mag best weten dat ik het persbericht van de club heb laten aanpassen. Daarin stond dat we een mooie periode hadden beleefd. Ik heb er een fantastische periode van gemaakt. Daar mag geen smet op komen. Wij moeten zorgen dat we niet als zestiende, zeventiende of achttiende eindigen. En dat moet kunnen met deze groep."