Update: Ars keert terug naar Nederland: Enorme buitenkans voor ons

Update: Ars keert terug naar Nederland: "Enorme buitenkans voor ons"

13-01-2017 13:04
3

Sjoerd Ars staat mogelijk voor een rentree op de Nederlandse velden. De 32-jarige spits is in gesprek met Jupiler League-formatie Fortuna Sittard. Voetbal International meldt dat donderdag. 

Ars speelt sinds juni 2016 voor het Hongaarse Haladás FC. Daar mag hij nu, ondanks een doorlopend contract, vertrekken. Ars versleet in Nederland tal van clubs. De goaltjesdief stond onder contract bij onder meer NAC Breda, NEC, FC Zwolle, RBC Roosendaal en De Graafschap. In 2014/15 werd hij namens NEC topscorer van de Jupiler League. 

De routinier heeft in Hongarije nog een contract tot de zomer van 2018. Een overstap naar Sittard is daardoor zeker geen voldongen feit. Fortuna, dat onlangs Sunday Oliseh aanstelde als nieuwe trainer, heeft echter vertrouwen in een goede afloop, weet VI. De Limburgers staan op dit moment op de achttiende plaats in de Jupiler League. Vrijdag is hekkensluiter Achilles '29 de tegenstander. 

Update 13/01 13.04: Sjoerd Ars is definitief speler van Fortuna Sittard. De spits komt over van Szombathelyi Haladas in Hongarije en tekent een contract voor een halfjaar, met een optie op nog een seizoen. "Ars is in de Jupiler League altijd een garantie voor goals geweest", zegt grootaandeelhouder Isitan Gün. "Voor Fortuna is het kunnen aantrekken van een trefzekere, ervaren spits als Sjoerd absoluut een enorme buitenkans."