Ajax had Bale bijna te pakken: 'Spurs wilde mij, Blind hield het tegen'

Ajax had Bale bijna te pakken: 'Spurs wilde mij, Blind hield het tegen'

13-01-2017 09:57
58

Ajax heeft in het verleden bijna Gareth Bale weggeplukt bij Tottenham Hotspur, zo blijkt uit een interview van oud-speler Darko Bodul. De Oostenrijkse aanvaller gold lange tijd als grote belofte in Amsterdam, maar brak nooit door.

Bodul staat nu onder contract bij het Russische Amkar Perm, na omzwervingen via Nacional Madeira, Sturm Graz, Odense BK, SCR Altach en Dundee United. Nederland was het mooiste, stelt hij in een interview met SPOX. "Zeker weten, ik was in staat om te werken met een grootheid als Marco van Basten. Helaas heb ik toen veel fouten gemaakt, ik was nog jong."

Wedden

Meer odds

Ajax haalde Bodul op jonge leeftijd van Heerenveen naar Amsterdam. "Men zag mij als één van de grootste talenten van Nederland, maar ik ben een straatjongen en deed dingen die ik beter niet had kunnen doen", vervolgt de aanvaller, die geen details prijsgeeft. In 2009 werd Bodul bijna geruild voor Bale. "Ik weet het nog goed, het was bijna rond. Tottenham toonde interesse in mij."

"Martin Jol wilde een speler uit het tweede genaamd Gareth Bale als ruilmiddel. Maar Danny Blind hield het tegen. Hij wilde mij niet laten gaan. Ajax zag veel potentie in mij", aldus Bodul.