PEC vaart blind op Jans: 'Hij vertelde dat dat zijn beste periode was'

PEC vaart blind op Jans: 'Hij vertelde dat dat zijn beste periode was'

13-01-2017 10:23
4

Adriaan Visser, voorzitter van PEC Zwolle, heeft er vertrouwen in dat Ron Jans ondanks zijn naderend vertrek PEC Zwolle in de Eredivisie houdt. Dat zei hij op de nieuwjaarsspeech.

PEC besloot om eerder deze maand al bekend te maken dat Jans gaat vertrekken. "Het is een bewuste keuze geweest om dit direct naar buiten te brengen en met onze achterban te delen, zoals we dat ook hebben gedaan tijdens de winterstop van het seizoen 2012-2013 met het afscheid van het trainersduo Art Langeler en Jaap Stam", aldus Visser, geciteerd door de clubsite.

"Het creëerde ook toen duidelijkheid voor alle betrokken partijen, met als resultaat een uiterst gemotiveerd trainersduo, die er als Zwolse jongens echt alles aan hebben gedaan om met succes onze club voor de Eredivisie te behouden", aldus Visser. "Deze overtuiging heb ik ook tijdens ons trainingskamp van Ron gekregen. Eveneens een Zwolse jongen die er echt alles aan gaat doen om ons eredivisieschap te behouden."

"Daarnaast heeft Ron al twee keer eerder op deze manier met het bijltje gehakt. Hij vertelde mij dat zijn beste periode bij sc Heerenveen plaatsvond nadat zijn komende afscheid bekend was gemaakt, en dat hij ook bij FC Groningen nog een half jaar goed heeft gepresteerd terwijl hij zijn contract niet ging verlengen", sluit Visser positief af.