'Onze promotie stond een overgang van mij naar Heerenveen in de weg'

'Onze promotie stond een overgang van mij naar Heerenveen in de weg'

13-01-2017 12:38
1

Jordens Peters blijft Willem II trouw. De centrale verdediger verlengde onlangs tot medio 2020 en kan een transfer weer even uit zijn hoofd zetten. Een tijdje terug lonkte nog een transfer naar sc Heerenveen.

Op aandringen van technisch manager Joris Mathijsen tekende Peters bij, zonder de nodige clausules in zijn contract. "Een clausule kan leiden tot vreemde situaties", vertelt Peters in het Brabants Dagblad. "In de zomer had ik bijvoorbeeld voor weinig kunnen vertrekken als Willem II gedegradeerd was."

"Een paar jaar geleden stond promotie een overgang van mij naar Heerenveen in de weg", noemt Peters nog een struikelblok op. "Toen had ik weer een clausule dat ik weg mocht als de club niet zou promoveren. Willem II wil voorkomen dat spelers tegenstrijdige belangen hebben." Daarom wil Mathijsen van clausules af.

Peters heeft het prima naar zijn zin in Tilburg. "Aanvoerder van de club, uithangbord. Daar ben ik best trots op. De kans is groot dat ik het contract uitdien. Of ik zou in China nog een fortuin moeten kunnen gaan verdienen", besluit hij.