Faber heeft Hateboer-vervanger bij Groningen op de korrel: 'Heeft mijn voorkeur'

Faber heeft Hateboer-vervanger bij Groningen op de korrel: 'Heeft mijn voorkeur'

13-01-2017 17:02
6

Door de schorsing van Hans Hateboer staat Desevio Payne zaterdag voor het eerst dit seizoen in de basis van FC Groningen. De 'Trots van het Noorden' gaat op bezoek bij Heracles Almelo. Trainer Ernest Faber zinspeelt ook na het duel in Almelo op meer speeltijd voor Payne.

Hateboer gaat vertrekken bij Groningen. Is het niet in januari, dan wel in de zomer. "Je moet niet alleen naar het huidige seizoen kijken, ook naar de toekomst. Er komt ook een tijd na Hateboer", zegt Faber tegen RTV Noord. "Ik ben blij dat Hans hier is, maar het kan ook maar zo zijn dat hij straks weg gaat. En dan moet je het oplossen."

De 21-jarige Payne is duidelijk in beeld bij Faber. "Het is mooi als je dat met eigen jeugd kan doen. Dat heeft mijn voorkeur. Desevio heeft dezelfde mogelijkheden als Hans, maar is alleen nog wat minder ver in zijn ontwikkeling."

Payne, afkomstig uit de jeugd van Groningen, is net als Hateboer een rechtsback. "Het is zaak dat we de ontwikkeling van Desevio wat versnellen en hem daarin het vertrouwen geven. Hij is positief gestemd en wil er vol voor gaan. En hij doet het gewoon goed. Een goede, talentvolle back."