Van den Brom baalt: 'Dat was ook een domme, daar kunnen ze voor boeten'

Van den Brom baalt: 'Dat was ook een domme, daar kunnen ze voor boeten'

13-01-2017 23:27
1

Het optreden van Danny Makkelie tijdens Go Ahead Eagles – AZ was na afloop veelbesproken. De scheidsrechter deelde in totaal vijf gele kaarten uit én gaf beide ploegen een strafschop. John van den Brom baalt vooral van zijn eigen ploeg.

"Dit is een wedstrijd waarin je normaal met nul gele kaarten van het veld stapt", zegt de AZ-trainer tegen FOX Sports. "Het was helemaal niet hard. Ik denk dat de spelers goed in de duels kwamen, maar zeker respect voor elkaar hadden. Dan is het zonde dat wij toch vier gele kaarten krijgen. Dat is niet verstandig."

Vooral met de prenten van Wout Weghorst en Iliass Bel Hassani was Van den Brom niet blij. "Een domme gele kaart van Wout. Dat gaat hem opbreken, want we moeten hem straks missen. Dat is zonde, want hij heeft vandaag weer laten zien hoe belangrijk hij voor ons is." Bel-Hassani gooide op zijn beurt de bal weg. "Dat was ook een domme, daar kunnen ze voor boeten."

Over de wedstrijd was Van den Brom gematigd tevreden. "De eerste helft was het heel open van beide kanten. Volgens mij was dat ontzettend leuk om te zien, maar als trainer vind je dat niet zo leuk. In de tweede helft hebben we dat veel beter gedaan. Je ziet ook dat de jongens fysiek heel sterk zijn, zodat ze het verschil kunnen maken."

De coach stipte ook een verbeterpuntje aan. De twaalf hoekschoppen leverden niets op. "Die waren weer waardeloos. Daar kunnen we weer een week aan werken."