Update: Petrovic bevestigt aanstaande transfer: 'Hij gaat tekenen'

Update: Petrovic bevestigt aanstaande transfer: 'Hij gaat tekenen'

14-01-2017 22:12
4

Gervane Kastaneer staat op het punt te vertrekken bij ADO Den Haag. De aanvaller kan een contract bij het Duitse FSV Mainz tekenen. Volgens De Telegraaf is er vanwege de aanstaande transfer veel beroering bij de Hagenezen.

De krant meldt dat ADO de indruk probeert te wekken dat Kastaneer zijn aflopende contract in Den Haag niet wil verlengen en dat 'bevreemdt' de aanvaller zelf. In De Telegraaf wordt gesteld dat de speler zelf overal voor openstaat, ook voor een langer verblijf bij de club, maar dat hij nog nooit een aanbieding heeft ontvangen van de clubleiding terwijl zijn contract komende zomer afloopt. 

Kastaneer zelf heeft aangegeven aan de geïnteresseerde clubs dat hij per se niet van de zomer transfervrij wil overstappen, zodat ADO nu nog een transfersom voor hem kan ontvangen, voegt de krant daar nog aan toe. Naast het mogelijke vertrek van Kastaneer is trainer Zelkjo Petrovic volgens het dagblad ook woedend op de clubleiding vanwege het feit dat ADO zich in de winter nog niet heeft versterkt. De club staat met zeventien punten uit zeventien duels slechts veertiende in de Eredivisie en strijdt tegen degradatie, terwijl er een organisatorische en financiële crisissituatie is rond grootaandeelhouder Hui Wang.

Update 22.10: Petrovic heeft zaterdag, voorafgaand aan het uitduel met sc Heerenveen (2-0 verlies), bevestigd dat Kastaneer de overstap gaat maken naar de Bundesliga. De aanvaller verblijft momenteel in Mainz. "Hij gaat daar een contract tekenen", aldus Petrovic voor de camera van FOX Sports. Of er een vervanger komt voor Kastaneer, weet de coach (nog) niet. 

Lees ook: Kastaneer op punt van vertrekken: "Als de clubs er vanavond uitkomen is hij weg"