Utrecht-aanwinst: 'Daar kun je niet rondlopen in een trainingspak van Ajax'

Utrecht-aanwinst: 'Daar kun je niet rondlopen in een trainingspak van Ajax'

14-01-2017 10:30
11

Zakaria Labyad had deze winter maar één wens: zo snel mogelijk terugkeren in de Eredivisie. De aanvaller sprak met Vitesse, maar de keuze viel op FC Utrecht. Hij tekende een contract voor 3,5 seizoen in de stad waar hij is geboren en getogen.

"In mijn wijk wonen alleen maar Utrecht-fans. Daar kun je niet rondlopen in een trainingspak van Ajax", laat Labyad (23) weten aan de NOS. "Ik vind het mooi om de mensen te laten zien dat er een echte Utrechter gaat voetballen bij de FC." De Nederlandse Marokkaan verruilde PSV in 2012 voor Sporting Portugal, waar hij amper aan spelen toekwam en deze zomer zijn contract liet ontbinden.

"De mensen die mij haalden, werden na zes maanden weggestuurd", aldus Labyad. "Er kwam een nieuw bestuur en zij wilden de kosten drukken en mijn salaris verminderen. Daar ging ik niet mee akkoord." Via verhuurperiodes aan Vitesse en Fulham, is Labyad nu terug in zijn geboortestad. "Ik zie mijn tijd bij Sporting niet als mislukt, maar als een ervaring. Ik ben blij dat ik het heb meegemaakt op jonge leeftijd. Zo kan het gaan in het buitenland."

Labyad heeft al de nodige bagage. "Ik weet wat er allemaal kan gaan spelen. Dat probeer ik ook mee te geven aan de jongere spelers. Al ben ik zelf ook nog jong, ik voel me verplicht om ze dat te vertellen." Zelf blijft hij echter ook onverminderd ambitieus. "Dat dit nu mijn weg is, accepteer ik ook gewoon. Het is het lot. Maar ik wil nog altijd naar de absolute top."