'Vanaf nu hebben wij nog maar één doel, mijn voorspelling tegen Ajax is 2-1'

'Vanaf nu hebben wij nog maar één doel, mijn voorspelling tegen Ajax is 2-1'

14-01-2017 11:45
11

PEC Zwolle beleefde een belabberde eerste seizoenshelft. Volgens Dirk Marcellis heeft de selectie van trainer Ron Jans de knop echter omgezet tijdens het trainingskamp in Spanje.

"Met een flinke kater gingen we de kerstvakantie in. Toch heeft het mij wel even goed gedaan", zegt Marcellis op de clubsite. Samen met mijn vrouw en kinderen ben ik naar Limburg gegaan, daar komen we vandaan en hebben we veel familie wonen. Het is goed gelukt om daar het hoofd leeg te krijgen en de focus te verleggen naar de tweede seizoenshelft."

In Spanje moet de basis zijn gelegd voor een betere tweede helft van het seizoen. "We hebben in totaal acht keer langdurig met elkaar op het trainingsveld gestaan en ook buiten de lijnen zijn we nader tot elkaar gekomen", aldus Marcellis. "De eerste seizoenshelft hebben we als selectie geanalyseerd en we hebben besproken wat er beter moet."

De 28-jarige verdediger is vol vertrouwen voor de ontmoeting met Ajax van zondag. "Vanaf nu hebben wij als selectie nog maar één doel waar wij ons volledig op focussen; rechtstreekse handhaving in de Eredivisie. Daarbij zijn alle punten welkom en elke wedstrijd biedt daarvoor een kans. Mijn voorspelling voor PEC Zwolle – Ajax is dan ook 2-1."