'Spelers van Feyenoord hebben dat nog nooit meegemaakt, van Ajax en PSV wel'

'Spelers van Feyenoord hebben dat nog nooit meegemaakt, van Ajax en PSV wel'

14-01-2017 17:13
8

Bij FC Twente durven ze nog niet te voorspellen wie er kampioen gaat worden. Verdediger Peet Bijen verwacht niet dat koploper Feyenoord het zomaar eventjes af gaat maken.

"Nou... Ik kan op dit moment nog niet kiezen", zegt hij tegen TC Tubantia. "Feyenoord is er nog lang niet. Ik ben heel benieuwd of een club die zo lang geen kampioen is geweest en zo hunkert naar de titel kan omgaan met de druk. De meeste spelers van Feyenoord hebben dit nog nooit meegemaakt. Eerlijk gezegd ben ik zelf ook wel benieuwd hoe dat voelt als je in die positie bent. Ajax en PSV zijn dat meer gewend. Feyenoord heeft een goede ploeg en heeft het goed voor elkaar, maar we zijn nog maar halverwege. En vergeet een ding niet: ze moeten nog naar Enschede."

Wedden

Meer odds

Ook over de prestaties van zijn eigen ploeg laat hij zich uit. Of zijn club de verrassing van 2017 wordt? "De verrassing bij ons is er wel een beetje vanaf. Alles went, zeg maar. Toch zeg ik Twente. Als wij rond de plek eindigen waar wij staan (zevende, red.), vind ik dat wij gezien onze voorgeschiedenis de grootste verrassing zijn. Klopt, tevredenheid leidt tot luiheid, maar geloof me: wij zijn nog lang niet tevreden. (...) Ik ben niet bang voor een terugval. Als we nou wat minder gelijkspelen, wat vaker winnen en wat minder eigen goals maken, dan is dit nog niet het eindstation."