Arsenal drukt Swansea nog dieper in de penarie; Arnautovic grote man

Arsenal drukt Swansea nog dieper in de penarie; Arnautovic grote man

14-01-2017 17:52
11

Luciano Narsingh weet wat hij de komende maanden kan verwachten bij zijn nieuwe club Swansea City: een loodzwaar gevecht tegen degradatie. Zaterdagmiddag werd de Premier League-club nog maar eens met de neus op de feiten gedrukt: Arsenal won met 4-0 in het Liberty Stadium. 

Mike van der Hoorn en Leroy Fer zaten beiden op de bank bij Swansea. In de 55e minuut kwam Fer in het veld. Op dat moment stond het al 0-2 voor het superieure Arsenal. Olivier Giroud maakte in de eerste helft de openingstreffer, Jack Cork passeerde na de pauze zijn eigen goal na een schot van Alex Iwobi. 

The Swans kwamen er simpelweg niet aan te pas. Arsenal liep simpel uit naar 4-0, door opnieuw een eigen goal (Kyle Naughton) en een doelpunt van Alexis Sánchez. Extra domper voor Swansea was de winst van hekkensluiter Hull City. Die ploeg won in eigen huis met 3-1 van Bournemouth en klom daardoor over de nieuwe club van Narsingh heen. Swansea staat nu dus op de laatste plaats, met 13 punten uit 21 duels. 

West Ham United, zonder sterspeler Dimitri Payet, boekte een broonodige thuiszege op stadgenoot Crystal Palace. Het werd 3-0 voor de thuisploeg. Feghouli, Carroll (omhaal, zie onder) en Lanzini scoorde. Laagvlieger Sunderland ging in eigen huis met 3-1 onderuit tegen Stoke City. Marko Arnautovic was de grote man met twee vroege treffers. Bij Stoke deden Erik Pieters en Bruno Martins Indi negentig minuten mee. Ibrahim Afellay viel na de pauze in. Patrick van Aanholt maakte namens Sunderland de wedstrijd vol.  

Overige uitslagen
Burnley - Southampton 1-0
Watford - Middlesbrough 0-0