Streppel: Na de wedstrijd zal ik ook geen vragen over hem beantwoorden

Streppel: "Na de wedstrijd zal ik ook geen vragen over hem beantwoorden"

14-01-2017 19:23
1

Jürgen Streppel hoopt dat media rustiger aan gaan doen als het om Martin Odegaard gaat. De Noor wordt door Real Madrid verhuurd aan sc Heerenveen en daar is logischerwijs veel belangstelling voor, maar Streppel hoopt niet dat het Odegaard teveel belast.

"Hij heeft deze week alleen al 20-25 interviews gedaan", zegt Streppel tegen het Noorse Nettavissen. "Hij was jong toen hij doorbrak in Noorwegen en hij naar een van de grootste clubs ter wereld ging (Real Madrid, red.). Het is niet makkelijk omdat de verwachtingen zo hoog zijn. Als je de hele tijd aandacht van de media krijgt, lijkt me dat niet eerlijk. Zelfs niet voor Messi of Ronaldo."

Wedden

Meer odds

"Zowel in Nederland als in Noorwegen moeten we respecteren dat hij nog zo jong is. En alsjeblieft, geef hem de tijd om fouten te maken. Hij moet fouten maken, want daar word je beter van. Wij zullen hem daarbij helpen. Als hij alleen maar interviews doet, heeft hij geen tijd om beter te worden. Na de wedstrijd (tegen ADO Den Haag, red.) zal ik ook geen vragen over hem beantwoorden. Het gaat om de wedstrijd. Dit is niet de Martin Odegaard-show of mijn show. Het gaat om het team."

Odegaard oogt kalm, maar Streppel betwijfelt of het Noorse talent dat ook van binnen is. "Maar ik ben erg verbaasd dat hij zo ontspannen lijkt. Het lijkt alsof het hem allemaal niets doet. Maar dat is de buitenkant."