PSV begint met zakelijke zege aan inhaalrace: Van Ginkel direct trefzeker

PSV begint met zakelijke zege aan inhaalrace: Van Ginkel direct trefzeker

14-01-2017 21:32
35

PSV is 2017 begonnen met een zakelijke thuisoverwinning op Excelsior. In Eindhoven werd het zaterdagavond 2-0 voor de thuisploeg, dankzij treffers van Marco van Ginkel en Davy Pröpper. Voor Chelsea-huurling Van Ginkel was het zijn negende treffer in veertien duels namens PSV. 

Voor de pauze was de nummer drie van de Eredivisie dominant in het Philips Stadion, maar de aanwezige fans moesten tot de 35e minuut wachten op het eerste doelpunt van de avond. Het was Van Ginkel die de trekker overhaalde. Bart Ramselaar bracht de middenvelder met een slimme voetbeweging in stelling en oog in oog met goalie Warner Hahn - die zijn debuut maakte onder de lat van Excelsior - bleef hij ijzig koel. 

Wedden

Meer odds

Nadat Jeroen Zoet eerst nog een goede redding had verricht op een inzet van Hicham Faik, was het snel na de pauze Pröpper die PSV definitief in veilige haven bracht. Andrés Guardado speelde een belangrijke rol bij de goal. Hij verstuurde een fraaie lange bal op zijn collega-middenvelder, Pröpper rondde daarna af. Onder meer Luuk de Jong kreeg in de slotfase nog de mogelijkheid om de score te vergroten. 

Door de thuisoverwinning heeft PSV nu 37 punten uit achttien duels. Ajax heeft er ook 37, maar die ploeg komt zondag nog in actie, tegen PEC. Koploper Feyenoord (42 punten) gaat op bezoek bij Roda JC.