Traoré begint Africa Cup met remise, trefzekere Aubameyang slikt late tegentreffer

15-01-2017 07:00

Burkina Faso is de strijd om de Africa Cup begonnen met een gelijkspel tegen Kameroen. Zaterdagavond eindigde het duel in 1-1.

Ajacied Bertrand Traoré startte bij Burkina Faso in de basiself. Voor rust was het Kameroen dat de klok sloeg in het openingsduel voor beide teams. Na 35 minuten spelen resulteerde dat in de openingsgoal: Benjamin Moukandjo tekende voor het eerste doelpunt van Kameroen op de Africa Cup 2017. Enkele minuten voor de rust kreeg Kameroen een grote kans om de tussenstand te verdubbelen. Christian Bassogog ging alleen op doelman Hervé Koffi Kouakou af, maar de sluitpost excelleerde met een scherpe tackle op de bal.

Na een uur spelen werd Ajax-aanvaller Traoré naar de kant gehaald. Het duurde lang totdat één van de ploegen het verschil kon maken na rust. In de 75ste minuut gebeurde dat alsnog: Issoufou Dayo zorgde met een goede kopbal voor de gelijkmaker. Daar bleef het bij, waardoor beide ploegen één punt overhouden aan de eerste groepswedstrijd.

Eerder op de middag speelde Gabon in diezelfde poule A al gelijk tegen Guinee-Bissau. Ook dat duel eindigde in een 1-1 gelijkspel. Borussia Dortmund-ster Pierre Emerick Aubameyang opende de score voor Gabon, maar in de 91ste minuut moest hij de gelijkmaker slikken. Zo staan alle teams in poule A na één wedstrijd op één punt en een doelsaldo van nul.