'Chelsea heeft haast na Costa-rel: spitsen van Koeman en Zidane in het vizier'

'Chelsea heeft haast na Costa-rel: spitsen van Koeman en Zidane in het vizier'

15-01-2017 08:17
2

Chelsea moet met spoed op zoek naar een nieuwe spits: de kans is groot dat Diego Costa deze winter vertrekt. De Londenaren hebben twee grote namen op het lijstje staan.

Costa zou 'helemaal klaar zijn' met Engeland, zo meldden Engelse media zaterdagavond. Volgens het Engelse Metro heeft de club twee spelers in het vizier als opvolger van de Spanjaard. Romelu Lukaku, spits van Ronald Koeman bij Everton, staat op het lijstje. De geruchten over een transfer van Lukaku naar Chelsea klinken al een tijdje, ook al liet de Londense club hem in 2014 nog vertrekken. Toen kostte Lukaku 35 miljoen euro, maar zijn waarde zou ondertussen al verdubbeld zijn. Chelsea houdt Lukaku nog steeds in het vizier.

Lukaku krijgt echter zware concurrentie van Alvaro Morata. Antonio Conte haalde de Spanjaard in het verleden al naar Juventus en wilde hem in de zomer ook naar Chelsea halen. Door een terugkoopclausule in zijn contract ging hij echter naar zijn ex-club Real Madrid. Real betaalde 30 miljoen euro, maar de spits heeft in de Primera Division nog maar zes keer mogen starten. Het is onduidelijk of Real Madrid deze winter wel openstaat voor een Morata-vertrek.