Pauze kwam Feyenoord niet goed uit: Eigenlijk wilden we doorspelen

Pauze kwam Feyenoord niet goed uit: "Eigenlijk wilden we doorspelen"

15-01-2017 10:20
1

Eric Botteghin heeft veel vertrouwen in de tweede seizoenshelft met Feyenoord. De verdediger van de Rotterdammers staat naar eigen zeggen 'te popelen' om de competitie te hervatten, zondagmiddag tegen Roda JC.

"Het waren twee goede weken maar ik wil zeker weer spelen", begint de Braziliaan tegenover RTV Rijnmond. "Eigenlijk hadden we door willen spelen in de winterstop, we zaten in een flow. Maar we hebben nu de batterij op kunnen laden, dus zijn we klaar voor de rest van het seizoen."

Feyenoord staat vijf punten voor op nummer twee Ajax, dat vanmiddag tegen PEC Zwolle speelt. Hoe gaat de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst die voorsprong behouden? "We moeten blijven doen wat we tot nu toe hebben gedaan. We moeten het vasthouden. Er is altijd druk, maar daar kan de groep heel goed mee omgaan. Er is niet meer druk dan normaal."

Botteghin zet zijn ploeg tot slot op scherp. De centrale verdediger noemt Roda JC een gevaarlijke ploeg. "Ze hebben een heel goed georganiseerde ploeg. Ze spelen verdedigend altijd heel goed. We moeten een manier vinden om goals te maken."