Clubs bevestigen transfer PSV'er: Stap om basisspeler te worden is groot

Clubs bevestigen transfer PSV'er: "Stap om basisspeler te worden is groot"

15-01-2017 11:23
2

PSV en Excelsior hebben de overgang van Jordy de Wijs afgerond. De 22-jarige verdediger van de Eindhovenaren maakt het seizoen op huurbasis af bij de club uit Rotterdam.

De Wijs, die buiten de boot viel bij de hoofdmacht van PSV, is blij met de transfer. "Ik was toe aan een nieuwe stap in mijn carrière. Ik merkte dat het in de Jupiler League steeds beter en makkelijker ging. De stap om basisspeler te worden bij PSV is groot en daarom is Excelsior denk ik een ideale tussenstap voor mij. Ik verwacht dat ik door deze stap als speler en persoon verder kan groeien", zegt de mandekker op de website van Excelsior.

Wat kan hij toevoegen bij de club? "Ik ben echt een teamspeler en houd ervan om dingen zo veel mogelijk voetballend op te lossen, al ben ik er ook niet vies van om een bal weg te knallen. Ik heb wedstrijden van Excelsior teruggekeken en ik heb veel zin om in Rotterdam te beginnen. Het is natuurlijk aan mij om het te laten zien, maar de kans is groot dat ik bij Excelsior minuten kan gaan maken in de Eredivisie", aldus De Wijs, die er naar eigen zeggen 'snel uit was' met de club. "Maar PSV wilde nog even wachten om te zien wat er nog zou gebeuren qua transfers. Daardoor ben ik gewoon met PSV op trainingskamp geweest."