Van Basten fel over Ziyech: Wie is nu het kind van de rekening? Hij toch?

Van Basten fel over Ziyech: "Wie is nu het kind van de rekening? Hij toch?"

15-01-2017 11:43
92

Marco van Basten heeft in een felle discussie met Hans Kraay aan De Tafel van Kees op FOX Sports gesproken over de keuze van Hakim Ziyech om niet voor Oranje te kiezen maar voor Marokko. Kraay verweet Van Basten en de rest van de staf van Oranje dat er niet met Ziyech gebeld is om hem te overtuigen van een toekomst bij de nationale ploeg.

Van Basten reageerde daarop met ferme taal. "Hij heeft gezegd, en dat komt misschien door zijn zaakwaarnemer: ik maak nu een punt. Wie is nu het kind van de rekening? Hij toch? Hij speelt niet eens bij Marokko. Dat kon hij ook niet voorzien. Maar waarom heeft hij niet even gewacht? Dan was hij nu international geweest van Oranje. Hij was de perfecte speler voor het Nederlands elftal. En dan was zijn marktwaarde als international van Oranje ook veel hoger geweest."

"Maar goed, ik weet het niet zeker. Want hij heeft gezegd dat hij met volle overtuiging voor Marokko heeft gekozen. Dan is de discussie sowieso gesloten. Wij moeten hem selecteren, als we hem niet selecteren en hij kiest uit verontwaardiging voor Marokko. Tja…"

"Wie neemt dan hier actie, ik niet hoor", vervolgt Van Basten, inmiddels vertrokken bij Oranje. "Hij gaat niet bepalen wie er geselecteerd wordt, dat doen wij. We hebben wel contact met hem gehad, als hij uiteindelijk zegt: ik wil naar Marokko, tja. Ik vond het jammer dat hij niet kon wachten." Van Basten besluit: "Dat is ook de schuld van zijn zaakwaarnemer. Die had moeten zeggen: jammer dat je er nu niet bijzit, maar volgende maand weer wel. Dat zou een goed advies zijn."