Feyenoord doet uitstekende zaken en begint 2017 goed door zege in Limburg

Feyenoord doet uitstekende zaken en begint 2017 goed door zege in Limburg

15-01-2017 14:19
70

Feyenoord is 2017 prima begonnen met een 0-2 zege op bezoek bij Roda JC. De equipe van trainer Giovanni van Bronckhorst moest het weliswaar stellen zonder steunpilaar Karim El Ahmadi, had wat moeite om de ban te breken, maar won door goals van Dirk Kuyt en Eljero Elia. Nicolai Jörgensen was tweemaal aangever.

Feyenoord won geen enkele keer zonder El Ahmadi, sinds zijn terugkeer in Rotterdam. Door de Afrika Cup ontbreekt hij de komende weken echter bij Feyenoord en tegen Roda was Jens Toornstra zijn vervanger. Tonny Vilhena speelde in een controlerende rol. In het eerste kwartier was er weinig aan, want Roda bleef simpel overeind. Pas halverwege de eerste helft werd de eerste kans via Steven Berghuis genoteerd. Hij mikte naast.

Roda deelde speldenprikjes uit, terwijl Feyenoord geen vuist kon maken. De koploper van de Eredivisie maakte weinig indruk. Kansen van Nicolai Jörgensen (Feyenoord) En Abdul Ajagun (Roda) leverden voor rust niks meer op. De tweede helft begon met een goede redding van Benjamin van Leer bij een hachelijk moment rond de jarige Jörgensen. Daarna kwam Feyenoord zelfs een beetje onder druk te staan.

Jörgensen: geen goal, twee assists
Ook Roda kon geen écht gevaar stichten, maar het bleef voor beide ploegen zoeken. Pas twintig minuten voor tijd sloeg Feyenoord toe via aanvoerder Dirk Kuyt. Hij nam zijn ploeg - weliswaar vanuit buitenspelpositie - op sleeptouw en mikte de 0-1 tegen de touwen. De assist kwam van Jörgensen, die daardoor op twaalf goals en zeven assists staat. Hij had zijn dertiende goal kunnen maken, maar mikte na een prima actie naast.

Feyenoord vergat het duel voortijdig in het slot te gooien, want ook een kopbal van Eric Botteghin werd gekeerd. Het lukte twee minuten voor het eindsignaal alsnog. Elia besliste de wedstrijd na een één-twee met Jörgensen, die nu op acht assists in de Eredivisie staat. Feyenoord begint 2017 daardoor goed met een zege en houdt de voorsprong op Ajax en PSV dus in stand.

Goal Kuyt

Kans Jörgensen