Ajax begint 2017 met zege in Zwolle: Ziyech belangrijk, debuut Kluivert

15-01-2017 16:20
71

Ajax is de tweede competitiehelft begonnen met een overwinning op PEC Zwolle. Na rust was Hakim Ziyech met twee treffers de grote man in Overijssel: 1-3. Justin Kluivert maakte zijn debuut namens de nummer twee van de Eredivisie.

De eerste helft tussen PEC en Ajax was er één om snel te vergeten. Het tempo was laag en beide teams kregen amper kansen. De formatie van trainer Peter Bosz kwam goed weg toen goalie André Onana een schot van Django Warmerdam liet glippen. Aan de andere kant van het veld zorgde Anwar El Ghazi - die ondanks zijn naderende transfer naar Lille gewoon in de basis stond - voor gevaar. Domper voor Ajax was het uitvallen van Amin Younes. Debutant Kluivert (17) kwam na een halfuur in het veld en deed het prima.

Ajax kwam in de 53e minuut op voorsprong. El Ghazi ging onderuit in het strafschopgebied en Lasse Schöne benutte de daaropvolgende penalty. Twee minuten later maakte Ziyech het verschil met een knappe individuele actie. De linkspoot draaide twee keer weg bij een PEC-verdediger en schoot raak.

De gasten zakten daarna iets in en incasseerden in de 72e minuut de 1-2. Nicolai Brock-Madsen kopte raak. Niet veel later was het Ziyech die Ajax in veilige haven bracht. Na een rush op de linkerflank rondde de spelmaker zelf af.

Door de zege in Zwolle heeft Ajax het gat naar Feyenoord weer verkleind tot vijf punten. De lijstaanvoerder won zondag met 2-0 bij Roda JC.