Eredivisie-flops: twee ondermaatse Ajacieden, PSV'er gaat op dezelfde voet verder

Eredivisie-flops: twee ondermaatse Ajacieden, PSV'er gaat op dezelfde voet verder

16-01-2017 11:00
16

Wie waren er tijdens de afgelopen Eredivisie-speelronde ondermaats? VoetbalPrimeur zet de flops van het eerste weekend na de winterstop op een rij.

Luuk de Jong (PSV)
Nieuw jaar, nieuwe (benutte) kansen, maar niet voor Luuk de Jong. Waar de rest van PSV met 'nieuwe energie' in het veld stond na de winterstop, was het voor de spits hetzelfde liedje. Zijn énorme kans waarbij hij één-op-één met de doelman stond, alle tijd had en moedeloos hoog over schoot was typerend.

Roy Kortsmit (Sparta)
De doelman kostte Sparta zaterdag één of misschien wel drie dure punten in het duel met FC Utrecht. Was onzeker en maakte fout na fout, waardoor Sparta uiteindelijk de zege aan de bezoekers moest laten.

Philippe Sandler (PEC Zwolle)
De oud-Ajacied maakte een zeer slechte beurt tegen zijn oude club en was betrokken bij twee tegengoals, waaronder de penalty van Lasse Schöne die werd toegekend na een overtreding van de PEC'er. Werd aan alle kanten voorbij gelopen.

Kasper Dolberg (Ajax)
De Deen was zondag compleet onzichtbaar tijdens het treffen met PEC. De spits raakte bijna niets goed en is niet fris uit de winterstop gekomen. Compenseerde wel iets met zijn werklust, maar kwam er voetballend niet aan te pas.

Joël Veltman (Ajax)
Een prachtige assist geven op Hakim Ziyech én jarig zijn en dan toch in het flop-lijstje staan, dan heb je verder een slechte partij gespeeld. Leek bij tijd en wijle een blind paard en was zowel aanvallend als defensief ondermaats.

Thomas Meissner (ADO Den Haag)
De ADO-verdediger faalde als bewaker van Heerenveen-spits Reza, die twee keer scoorde en nog twee doelpunten (waarvan één onterecht) afgekeurd zag worden. Meissner liet zich in één minuut twee keer foppen door zijn directe tegenstander.

Wout Droste (Heracles Almelo)
Heel Heracles had zo'n ontzettende offday dat we de hele ploeg hier wel hadden kunnen neerzetten, maar Wout Droste was waar het allemaal begon. De verdediger ging kinderlijk in de fout bij de openingstreffer van FC Groningen van Mahi, waarna het hek van de dam was en Heracles met 1-4 verloor.



Jeffry Fortes (Excelsior)
Fortes verdiende een donkerrode kaart na een smerige charge op Luuk de Jong, maar kwam onbegrijpelijk genoeg weg met geel. De grove tackle van achteren komt hem wel op een plek in onze flop-lijst te staan. 

Leon de Kogel (Go Ahead Eagles)
Slecht spelen en dan je eigen fans voor een draaiende camera 'teringpubliek' en 'schijtpubliek' noemen als er een paar fluiten bij je wissel, tja, dat is niet slim. Gelukkig zag De Kogel dat zelf na afloop ook in.